Transzfer, kirándulás

Hévíz

A fürdőhely története már a történelem előtti korokba nyúlik vissza. A Hévízi-tó gyógyító hatása már – valószínűleg – a rómaiak által is ismert volt, erre utalnak a búvárok által az 1980-as évek elején a tóból gyűjtött pénzérmék és a tó környékén talált oltárkő. A népvándorláskori leletek is arra utalnak, hogy az erre megfordult germán és szláv népesség is használta a tavat. Hévíz írásos említése első alkalommal egy 1328-ból származó oklevélben történik, amikor a települést locus vulgarites Hewyz dictus-ként említik.

Hajdúszoboszló

 

A fürdőpark Európa legnagyobb üdülőhelye, amely strandból, uszodából, aquaparkból és élményparkból áll. A strandot vendéglők veszik körbe. Az idősebbek körében a legnépszerűbbek a termálvízes medencék. A fiatalabbak között a mesterséges hullámverés, a mediterrán tengerpart a népszerűbb. A strandon gyorsúszó medence, halastó és a kisgyerekek számára kialakított medencék és játszóterek találhatók. Az aquaparkba külön lehet jegyet váltani.

 

Egerszalók

 

A település déli részén 410 méter mélyről feltörő 65-68 Celsius-fokos melegvizű hőforrás domboldalon lefolyó vize csodálatos természeti képződményt – 120 négyzetméteres mészkőlerakódást – épített ki.

A kalciumot, nátriumot, magnéziumot, ként tartalmazó hidrogénkarbonátos gyógyvíz, melynek metakovasav tartalma is jelentős. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. értékét felismerve a falu mára gyógyfürdőkre épült gyógyturizmus központja.

 

Zalakaros

 

A közel 800 éves település nemzetközi hírnevét termálvízkincsére épült fürdőjének köszönheti, minősített gyógyvíz Zalakaroson csak a Gránit Gyógyfürdőben található. A fürdő, szlogenje szerint, a „Generációk találkozóhelye" kíván lenni, ahol a gyógyvízre épülő gyógyászati kezelések széles skálája mellett az értékes ásványi anyag tartalmú termálvíz felhasználásával a Gyógycentrum-Élményfürdő blokkban a rekreáció és a wellness-fitness igényeket is kiszolgálják.

A gyönyörű parki környezetben kiépített Termálstrandon pedig a gyógyvizes ülőmedencéktől kezdve egészen a hullámmedencéig, változatos funkciójú medencék biztosítják a család minden tagjának a pihenést, a regenerálódást és az önfeledt vízi szórakozást.

Cserkeszőlő

A gyógyfürdő termálvize 2311 méter mélyről tör fel és 82 oC hőmérsékletű. A nemrégiben felújításra került két gyógyvizes medence mellé még egy új épült. Különféle élményelemek kerültek beépítésre, így többek között hát- és nyakmasszírozó egységek, pezsgőlevegő bevezetés. A fiatalok számára pedig létrehoztak homokfoci, homokröplabda és lábtenisz pályát is.

Sárvár

Sárvár a Nyugat-Dunántúl egyik legnépszerűbb fürdőhelye a Gyöngyös és a Rába összefolyásánál. Az Európa szerte híres, 1000 m mélységben talált 44 fokos vízre épült gyógy- és wellness fürdő, mintegy 55.000 m²-en várja kedves vendégeit.

Harkány

 

A víz csodálatos hatására a hagyomány szerint 1823-ban Pogány János nevű gyűdi jobbágy esete hívta fel a figyelmet, akit szaggató lábfájásától a harkányi mocsarak „szabadították” meg. A Harkányi Gyógy-és Strandfürdő közel 200 éves múltra tekinthet vissza. 2003-ban teljesen felújították. A termálfürdő jelenleg 2000 m2 vízfelszínnel várja a gyógyulni vágyókat. A strandfürdőben külön gyerekmedence (felügyelettel) várja a kicsiket, és igazi felpezsdülést jelent az élményfürdő a 32- 33 fokos vízben a medencékben elhelyezett fúvókák a test minden pontját masszírozzák.

Bükfürdő


Bükfürdőt több millió látogató keresi fel, amely a víz nagyszerű gyógyerejének, 14 különböző méretű és hőfokú medencéjének és gyógykezelései széles választékának köszönhető. Az Alpok lábánál fekvő, Budapesttől 200 km-re, lévő település forrásának gyógyvizét a század közepén fedezték fel és azóta is biztosítja az aktív pihenést.
A víz ásványi anyagokban igen gazdag, kalcium-magnéziumtartalma magas, ezért eredményesen alkalmazzák mozgásszervi betegségek, izületi bántalmak kezelésére.

Miskolctapolca

 

A Miskolccal majdnem egybeépült Miskolctapolca igazi üdülőváros, stranddal, termálfürdővel. Európa egyedülálló barlangfürdőjének levegője kitűnő hatású a hurutos légzőszervi bántalmak ellen. A melegvizű források, a gyönyörű ősparkok, a hívogató ösvények garantálják, hogy utasaink megtalálják mindazt a szépséget, amit a természet nyújthat és tökéletes pihenést.